Een afwijkende houding en/of afwijkende bewegingen kunnen veroorzaakt worden door de bouw van uw skelet of door problemen in uw motoriek. Ook gewoontes kunnen leiden tot een slechte houding en verkeerde bewegingen. Dit heeft met (aangeleerd) motorisch gedrag te maken.

De oefentherapeut is dé aangewezen deskundige op dit gebied. Zij helpt u met het verbeteren van uw houding en uw bewegingen. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke ontwikkeling en uw omstandigheden.

De oefentherapeut geeft voorlichting, maakt u bewust en leert u uw mogelijkheden om beter te bewegen te gebruiken. Goed bewegen kan iedereen dus leren!

Hierbij wordt speciale aandacht gegeven aan kinderen. We behandelen met veel plezier kinderen die in hun groei een slechte houding en/of verkeerde bewegingsgewoontes ontwikkelen.

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut zal uw houding onder de loep nemen en samen met u gaan werken, door middel van oefeningen, aan een gunstige houding. Er zal onderzocht worden waar ongunstige bewegingspatronen vandaan komen en hoe deze het beste aangepakt kunnen worden.

De oefentherapeut houdt hierbij rekening met uw specifieke situatie en uw dagelijkse handelingen en bewegingen. Zo zal er rekening worden gehouden met staande werkzaamheden, maar ook met zittende werkzaamheden en handelingen zoals opstaan, bukken en tillen.


Meer informatie

Wilt u weten wat Oefentherapie Cesar Rotterdam voor ù kan betekenen?
Bel 010-4181344 of vul het contact formulier in.