Een nieuwe methode: Kinesio Tape en Kinesio Taping. Deze methode is de revolutie op het gebied van funcioneel tapen.

Sneller weer in beweging
Bij blessures, chronische aandoeningen en ontstekingen veranderen ook de weefsels en het bindweefsel.
Soms verkleeft het bindweefsel van de huid met de onderlaag. Hierdoor is doorbloeding en aan-en afvoer van stoffen minder goed mogelijk.

Meteen na het tapen wordt vermindering van pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren. Doelstelling is het vergroten van de bewegingsvrijheid waardoor de cliënt toegankelijker is voor oefeningen.

Versnelling van het herstelproces
De liftende werkingvan Kinesio Tape stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd en ziekte verzuim.

Kinesio Tape is andere Tape: Kinesio Tape is anders dan standaard sporttape. Door de specifieke samenstelling, het materiaal en de fabricage heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid, en heeft de volgende eigenschappen: KinesioTaping 2

  • Rekbaarheid tot 150%, vergelijkbaar met de huid
  • Dikte en gewicht vergelijkbaar met de huid.
  • Rekbaar in 3 richtingen, Diagonaal om lengte as.
  • Lucht en vocht doorlatend.
  • 100% acryl, hypoallergeen
  • Vochtbestendig.

De tape blijft op handen en voeten 1-2 dagen zitten en op de rest van het lichaam 3-4 dagen. Omdat de tape vochtbestendig is, is douchen en zwemmen mogelijk. De tape krimpt met 10% als het is aangebracht (shrink & lift). De tape is gemakkelijk weer te verwijderen van de huid en laat geen lijmsporen achter.