De Oefentherapieën Cesar en Mensendieck zijn paramedische behandelmethodes, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Basisgedachte

Mensen lopen, gaan zitten, staan op. Mensen bukken, tillen, springen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate.

Het zijn bewegingen die zo vanzelfsprekend zijn geworden, dat we er niet of nauwelijks over nadenken. Totdat er iets misgaat. Misschien heeft u verkeerd getild en heeft u daardoor nu pijn in uw rug, of heeft u uw buikspieren verwaarloosd en uw rug overbelast. Of heeft u jarenlang alles op één spier gezet, terwijl u er drie of vier had kunnen gebruiken.

Wat er ook gebeurd is, als u bereid bent zelf iets te doen aan uw pijnklachten, kunnen de Oefentherapieën Cesar en Mensendieck goede behandelingsmethodes voor u zijn.


De basisgedachte is:

  • dat er een optimaal grondpatroon van bewegen is aan te wijzen
  • en dat iedereen goede houdings- en bewegingsgewoonten kan ontwikkelen via een gericht leerproces


Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van de individuele houdings- en bewegings gewoonten.
De methode is gericht op het aanleren van gezond bewegingsgedrag. Hierdoor kunnen de klachten verminderen en/of worden voorkomen. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen in het dagelijks leven kunt verbeteren.


Naast de Oefentherapie Cesar hebben wij ons verder gespecialiseerd in o.a.:


Doel

Het doel van oefentherapie Cesar is de klachten te doen verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van ieders - strikt persoonlijke - bewegingsmogelijkheden en rekening houdend met de bepaalde situatie waarin een ieder zich bevindt (leef- en beroepsomstandigheden).

Tillen

computer houding

Bewegingen worden "goed" genoemd als o.a. uw spieren daarbij op de beste manier samenwerken en uw gewrichten op de juiste manier worden belast.

Lees verder bij werkwijze Oefentherapie Cesar
U kunt zich ook direct aanmelden