Oefentherapie

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. Het bewegen van een mens is zo vanzelfsprekend dat we het vanzelfsprekend vinden. Maar bewegen we wel op de juiste manier? Een groot aantal klachten aan de rug, nek en schouders laat zien dat het bewegen op de juiste wijze niet zo vanzelfsprekend is.

Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, bewust of onbewust, loopt een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Oefentherapie kan dan mogelijk uitkomst bieden. Oefentherapeuten richten zich op het verbeteren van de individuele houdings- en bewegings gewoonten. De methode is gericht op het aanleren van gezond bewegingsgedrag. Hierdoor kunnen de klachten
verminderen en/of worden voorkomen. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen in het dagelijks leven kunt verbeteren.

Gespecialiseerd

Naast de Oefentherapie Cesar hebben wij ons verder gespecialiseerd in o.a.:

  • ademhaling en ontspanning
  • kinderoefentherapie
  • bekkenproblematiek
  • 3 dimensionele bewegingspatronen
  • RSI (KANS)
  • scoliose behandeling

 

 

Behandeling

Tijdens de behandeling is het makkelijk voor u om ruim zittende kleding aan te trekken, zodat u vrij kunt bewegen. Uit hygiënisch oogpunt is het prettig om een handdoek of badlaken mee te brengen tijdens de behandelingen.

Lees meer...

Voor welke klachten

De praktijk voor Oefentherapie Cesar is breed georiënteerd en richt zich op een groot aantal klachtenbeelden. Bijv. nek-, schouder- en rugklachten. Revalidatie, na een ongeval. Behandeling van reumatische aandoeningen. Verbetering van de motoriek van kinderen.

Lees meer...

Voor wie

Oefentherapie is geschikt voor verschillende doelgroepen, zoals senioren, zwangeren, musici/zangers, sporters en bedrijven. Tevens is deze praktijk ook heel geschikt voor kinderoefentherapie, wegens een specialisatie in kinder oefentherapie en sensomotorische integratie therapie.

Lees meer...